loading...

دانلود رایگان طرح توجیهی

علوم دامی اصول تغذیه گاو شیری و ...

مهدی بنی حسن بازدید : 829 دوشنبه 06 آذر 1391 زمان : 22:26 نظرات (0)
قلب در حفره صدری بین دنده های سوم تا ششم قرار دارد0 اولین صدای قلب (سیستولیک) با انقباض بطنی هم زمان است و توسط حرکت انقباضی میوکارد و بسته شدن دریچه دهلیزی-بطنی بوجود می آید (صدای عضلانی دریچه ای). این صدا طولانی تر، عمیق تر ( یا مات تر) و بلند تر از صدای دوم قلب است که کوتاهتر، زیرتر (یا روشنتر) و آهسته تر میباشد و توسط بسته شدن دریچه های سینی (صدای دریچه ای) تولید شده و هم زمان باشروع دیاستول است (صدای دیاستولیک قلب) فاصله بین اولین و دومین صدا از فاصله بین دومین صدا تا انقباض بعدی بسیار کوتاهتر است اولین صدا در بالای بطن ودومین صدا در بالای قاعده ی قلب شنیده می شود
به منظور گوش کردن صدای دریچه های قلب گاو به بهترین وجه، می توان به شرح زیر عمل کرد:
دریچه آئورتی:در طرف چپ ،درست در پایین خط فرضی افقی که ازمفصل شانه می گذرد0
دریچه ششی: در طرف چپ، نیمه ی راه بین مفاصل آرنج وشانه، در حد امکان به طرف جلو پیش برده شود.
دریچه دولتی(میترال) : در طرف چپ ، به همان صورت درست در پایین خط افقی که ا ز مفصل شانه می گذرد ،اما اندکی عقب تر در پنجمین فضای بین دنده ای.
دریچه سه لتی: در طرف راست ، قطعه سینه ای در نیمه راه بین مفصل شانه وآرنج ،در حد امکان به طرف جلو پیش برده شود.
...


تاکی کاردی: ضربان بیشتر از90 عدد در گاو بالغ در حال استراحت ، بیشتر از 100 عدد در گاو جوان یابیشتر از120 عدد در دقیقه در گوساله ها دلالت بر تاکی کاردی مینماید
که نشانه ای از نارسائی در گردش خون و یا عفونت سپتیسمیک است البته ارقام بالا در سرزمینهای مرتفع کوهستانی 10 ضربه کمتر از سرزمینهای پست است .
گاهی در حالت نوشیدن و خوردن بخصوص در گوساله تعداد ضربان قلب به مدت کوتاهی حتی به 150 می رسد.
سوفل Murmur = مورمورها یا صداهای اضافی قلب شامل هر صدایی می باشد که به اولین و دومین صدای قلبی اضافه می شود و همیشه پاتولوژیک می باشند وبه مورمورهای آندوکاردی یا اگزوکاردی (پریکاردی) تقسیم می شوند.
صداهای آندوکاردی در داخل قلب بوجود آمده و معمولا در اثر نارسائی دریچه ای، مخصوصا بسته شدن ناقص یا تنگی (استنوز) دریچه ی دهلیزی –بطنی یا سینی و تولید آشفتگی در جریان خون داخل قلب بوجود می آید.
جراحات مولد این عارضه معمولا آماسی و ترومبوتیک هستند.
گاهی صدای مورمور بطور مادرزادی در اثر باقی ماندن سوراخ بیضی Oval foramen (بین دو دهلیز) بوجود می آیدو گاهی این صدادر اثر کم خونی ،خونریزی ویا کمبود شدیدتغذیه ای (مورمورآنمیک)بوجود می آید.
میزان حجم خون گاو 80 ـ50 میلی لیتر به ازای هر کیلو گرم وزن بدن می باشد.
آزمایش توقف سیاهرگی venous stasis test یا میزان پری سیاهرگ وداج:

مهدی بنی حسن بازدید : 989 دوشنبه 06 آذر 1391 زمان : 22:21 نظرات (0)

پرورش میگو

تأمین آب استخر :


آبی رو که برای استخر پرورش میگو استفاده میکنیم باید از لحاظ PH و شوری اندازه گیری بشه. PH مناسب در محدوده ۵/۸-۵/۷ و شوری مناسب (برای مونودون) بین ۱۰ تا ۳۰ ppt (قسمت در هزار) هست. نکته مهم دیگه راجع به PH و شوری ، اینکه نباید نوسانات زیادی داشته باشند و در طول روز نباید تغییرات چشمگیری رو در اونها شاهد باشیم.

اگه از منبع آبی استفاده میکنیم که مواد معلق زیادی داره یا اصطلاحا شفاف نیست، بهتر هست از مناطق عمیق تر که جریان آب قوی تری داره برداشت کنیم، به این خاطر که مواد معلق در استخر رسوب کرده و آب استخر رو جذب میکنند. ضمنا آبهای دفعی مزارع پرورشی و مزارع کشاورزی و صنعتی و شهری اصلا برای تکثیر و پرورش مناسب نیستند بلکه خطرناک هم هستند.

حتی الامکان بهتر هست که دامنه جزر و مد بین ۱ متر تا ۳ متر باشه. (منظور از دامنه جزر و مد، اختلاف بین بیشترین جزر و بیشترین مد هست)

*) وضعیت خاک و محل استخر :

جایی که استخر رو بنا میکنیم باید حداقل یک متر از بیشترین مد بالاتر باشه تا حتی وقتی که مد در بالاترین موقعیت هم قرار داره، بتونیم آب استخر رو تخلیه کنیم. بهتره که استخر رو دور از منطقه رشد گیاهان حرا تاسیس کنیم، تا با مشکل اسیدی شدن خاک و مواد آلی موجود در خاک مواجه نشیم. زمینهای لومی یا خاک رسی که PH بالاتر از ۵ دارند در مقایسه با سایر اراضی ارجحیت دارند. زمین های شنی هم مورد استفاده قرار میگیرند اما بعدا مشکلاتی رو به همراه خواهند داشت.

*) پشتیبانی :

مزرعه پرورشی ما نباید بیشتر از ۳ تا ۶ ساعت از مراکز تکثیر فاصله داشته باشه تا حمل و نقل پست لاروها زیاد طولانی نشه. فاصله مزرعه تا مراکز عمل آوری هم نباید بیشتر از ۱۰ ساعت باشه چون باعث میشه که کیفیت محصول در طی حمل و نقل کاهش پیدا کنه. امکانات زندگی مثل آب، برق، تلفن و ... هم بسیار حائز اهمیت هست. 


مزرعه پرورشی از چند بخش اصلی تشکیل شده :


محل برداشت آب باید به صورتی باشه که پساب خروجی مزرعه به مزرعه بر نگرده. ورودی موتورخانه باید به شکلی محاسبه بشه که استخر در مدت کمتر از ۶ ساعت و یا طی یه دوره مد، پر از آب بشه. باید سعی کنیم ورودی استخر رو طوری تنظیم کنیم که از لایه های میانی آب برداشت کنیم. چون آلودگی کمتری داره. ضمنا در محل ورودی آب باید توری مناسب (۲۴ سوراخ در هر اینچ) نصب بشه.


مهدی بنی حسن بازدید : 5187 دوشنبه 06 آذر 1391 زمان : 22:09 نظرات (2)

موضوع آزمايش : تعيين پروتئين خام به روش كلدال Crude protoien ( CP )

 

نحوه انجام كار :

اين آزمايش داراي چهار مرحله مي باشد . هضم ، تقطير ، جمع آوري و تيتراسيون .

 در مرحله هضم نمونه خوراكي را كه مي خواهيم پروتئين خام آن را اندازه بگيريم به ميزان 2-1 گرم وزن نموده در داخل بالن هضم مي ريزيم ، بعد 8-6 گرم كاتاليزور ( سولفات پتاسيم 10 گرم ، سولفات مس 5/0 گرم و سولفات آهن 1 گرم ) به آن اضافه كرده ، سپس7-6 عدد پرل شيشه اي داخل آن انداخته و به روي آنها 30-25 سي سي اسيد سولفوريك غليظ ( 98-95 درصد ) مي ريزيم . كل محصول را به مدت 5/1 ساعت حرارت مي دهيم . محصول به دست آمده سولفات آمونيوم مي باشد .   در دو يا سه دقيقه اول بايد رنگ قهوه اي بشود و حجم داخل بشر بايستي 150 تا 180 سي سي باشد .

بعد به مرحله تقطير مي رسيم كه در اين مرحله محصول هضم ( سولفات آمونيوم ) را با 290-250 سي سي آب مقطر حل كرده و 3 الي 5 گرم Pumice داخل آن ريخته و به آن 80 الي 85 سي سي NaoH 60 درصد اضافه مي كنيم . محصولي كه در اين مرحله به دست مي آيد آمونياك مي باشد كه آبي مايل به بنفش مي باشد ( اين محصول اسيدي است ) .

مهدی بنی حسن بازدید : 907 دوشنبه 29 آبان 1391 زمان : 2:12 نظرات (0)

مقدمه

ساختمانهای مرغداری بایستی به طریقی ساخته شوند که در زمستان گرم ودر تابستان خنک باشد . رعایت اصول صحیح ساختمان وعایق بندی سقف ودیوارها ووجود دستگاههای تهویه مناسب از تراکم رطوبت جلوگیری می کند و مانع مرطوب شدن بستر شده به ترتیب از شیوع بیماریهای انگلی ازجمله کوکسیدوز جلوگیری به عمل  می آورد .

 

در رابطه با ساختمان مرغداری توجه به پنج فاکتور مهم است :

 

1 - دائمی یا موقتی بودن لانه

2 - اندازه ساختمان

الف:انفرادی

ب:ردیفی

پ:چند ردیفی

3 - ساختمان از نظر پرورش

4 - شکل از نظر پرورش

5 - مصالح ساختمانی

ساختمان مرغداری را نباید برای استفاده طولانی در نظر گرفت بلکه باید طوری ساخت که حداکثر پس از  10 تا 15 سال بتوان تغییراتی همراه با پیشرفتهای روزمره درامورساختمانی درآن به عمل آورد . در هلند عقیده بر این است لانه را برای مدتی حدود 10 سال ساخت تا پس از این مدت بدون این که خسارت زیادی

بر مرغداری وارد آید بتوان آن خراب کرد وبا مصا لح باقیمانده لانه جدیدی طبق اصول وقواعد روز بنا نمود

مهدی بنی حسن بازدید : 851 دوشنبه 29 آبان 1391 زمان : 1:59 نظرات (0)

نیازهای محیطی قزل آلا

۱- درجه حرارت آب :

 با افزایش درجه حرارت آب میزان اشباع گازهای محلول در آب کاهش می یابد . همچنین افزایش و یا کاهش درجه حرارت از حدی معین ( ۱۲- تا ۱۶ درجه ) عمل دستگاه گوارش ماهی را مختل می نماید و بالاخره در رشد ماهی رکود ایجاد می نماید .

آزادماهیان به خاطر ساختار بدنشان قادر به تحمل درجه حرارت های بالا نیستند . ( بالاتر از ۲۰ درجه سانتی گراد ) . درجه حرارت مناسب برای رشد ماهی قزل آلا  ۱۶ درجه سانتی گراد است  .

۲- اکسیژن محلول در آب :

یکی از مهمترین عوامل اصلی در کیفیت آب مورد نیاز است . اکسیژن محلول به میزان بالاتر از ۶ میلیگرم در لیتر سبب رشد مناسب ماهی می شود و میزان ۸/۰ تا ۴ میلیگرم در لیتر موجب مرگ و میر ماهی قزل آلا می شود .. عوامل اصلی موثر در میزان اکسیژن محلول در آب عبارتن از دما ، شوری . افزایش شوری موجب کاهش درجه اشباع اکسیژن می شود .

مهدی بنی حسن بازدید : 924 جمعه 26 آبان 1391 زمان : 9:46 نظرات (0)

 کیفیت تخم مرغ

 

 

ارتباط تغذیه با کیفیت تخم مرغ

نشریه تغذیه طیور صنعتی

 

 

 

   مهمترین خصوصیات تخم مرغ که بیان کننده کیفیت تخم مرغ هستند شامل اندازه تخم مرغ ، کیفیت پوسته ، کیفیت سفیده ، ارزش غذایی ، وجود لکه های خون در زرده و سفیده ، تغییر رنگ محتویات تخم مرغ و رنگ زرده می باشد . هر یک از این خصوصیات

می توانند بر میزان فروش تخم مرغ در بازارهای داخل و خارج مؤثر باشند . تأثیر عوامل تغذیه ای بر کیفیت تخم مرغ از جنبه های گوناگون قابل بررسی است .

 

مهدی بنی حسن بازدید : 1069 جمعه 26 آبان 1391 زمان : 9:41 نظرات (0)

 پرورش جوجه های گوشتی

 

     

 

مديريت تنش گرمايي در جوجه هاي گوشتي

دماهاي بالاي پرورش ، موجب افزايش تلفات در مزارع طيور گوشتي مي شود كه همراه شدن اين شرايط با رطوبت نسبي بالا ، مي تواند اثرات بدتري در پي داشته باشد. تنش گرمايي ، بر آرامش پنده تاثير گذاشته كه اين امر ، به كاهش بازدهي توليد منجر مي گردد. به هنگام بروز تنش گرمايي ، جوجه هاي گوشتي براي مقابله با مرگ ، كه در اثر تلاش بي وقفه پرنده براي خارج كردن حرارت اضافي بدن رخ مي دهد ، ناچار به تحمل فعاليت زياد براي تنظيم گرمايي به منظور سازگار شدن با شرايط گرم هستند. بنابراين در چنين شرايطي، اغلب تمامي توانمندي هاي ژنيتيكي جوجه هاي گوشتي در توليد محصول ، نمايان نمي شود. 

مديريت دما و کنترل آمونياک در اوائل دوره پرورش جوجه های گوشتی

مديريت دما و كنترل توليد آمونياك در ده تا چهارده روز اوايل پرورش جوجه گوشتيبسيار اهميت  دارد. اگر در اين دوره به دليل گرمادهی ضعيف جوجه ها آسيب ببينند سرعت رشد کاهش يافته و ضريب تبديل غذايي در طول دوره پرورش افزايش خواهد يافت. اين افزايش در ضريب تبديل در اين دوره را نمی توان تا آخر دوره جبران کرد.

 

مهدی بنی حسن بازدید : 908 چهارشنبه 24 آبان 1391 زمان : 11:44 نظرات (0)

نحوه نگهداری شترمرغ

نحوه نگهداری شترمرغ

نحوه نگهداری شترمرغ
رفتار: شتر مرغها حیواناتی اجتماعی هستند. در طبیعت آنها درگله هایی متشکل از یک نر وچندین ماده زندگی می کنند.شتر مرغ حتی هنگامی که مریض یا زخمی شده هرگز نبایستی تنها باشد.
رقص والتس: این رفتار یکی از تیپیک ترین رفتارهای شتر مرغ است.
هنگامی که شتر مرغها سرحال هستند گاهی اوقات شروع به چرخیدن خیلی سریع دور محور بدن نموده و بالها را به طرف بالا برده و پرهای زیبایشان را به نمایش می گذارند.
گاهی اوقات این کار موجب سرگیجه زیاد آنها شده و به زمین می افتند.
نوک زدن: شتر مرغها بین ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ بار در روز نوک می زنند.

مهدی بنی حسن بازدید : 956 چهارشنبه 24 آبان 1391 زمان : 11:42 نظرات (0)

مسائلی در مورد تلقیح مصنوعی

 

 

    چه موقع تلقیح نماییم ؟

 

زمان مناسب تلقیح گاو بسته به این است که اولین ایستا فحلی چه زمان اتفاق افتاده باشد برای دستیابی به بهترین نرخ آبستنی باید گاوها و تلیسه ها را از بین ده تا چهارده ساعت پس از مشاهده اولین ایستا فحلی تلقیح نمود یعنی گاوهائی که اولین ایستا فحلی 

مهدی بنی حسن بازدید : 892 چهارشنبه 24 آبان 1391 زمان : 11:41 نظرات (0)

 اهمیت غذایی شیر و مقایسه شیر گاو و گاومیش

 

 

شیر کاملترین غذایی است که می تواند مورد استفاده انسان قرار گیرد. به همین منظور یکی از فعالیتهای اساسی دامداری در دنیا پرورش دامهای شیری است.

 

وان لکم فی الانعام لعبره نسقیکم مما فی بطونه من بین فرث ودم لبنا خالصا سائغا للشاربین (سوره نحل آیه ۶۶ )

”برای شما در چهارپایان پندی است از شیر خال

مهدی بنی حسن بازدید : 1645 چهارشنبه 24 آبان 1391 زمان : 11:38 نظرات (0)

 بسمه تعالي

وزارت تعاون
معاونت طرح وبرنامه
دفتر امور اقتصادي وتسهيلات بانكي
طرح توجيهي پرورش شتر مرغ
تهيه شده mahdi banihassan
خلاصه طرح :
موضوع طرح : پرورش شترمرغ
نوع توليدات : شترمرغ
تعداد شاغلين : 12 نفر
مشخصات سرمايه گذاري طرح (ارقام به ميليون ريال)
7919/ سرمايه گذاري كل طرح : 8
7571/ سرمايه گذاري ثابت : 1
سرمايه در گردش : 164
در آمد ساليانه: 4500
سود ويژه : 2833
دوره بازگشت سرمايه : 33 ماه
% نرخ باز دهي سرمايه : 37
-1 سرمايه گذاري ثابت طرح :
-1-1 زمين محل اجراي طرح :
متراژ زمين قيمت واحد (ريال ) قيمت كل ( ميليون ريال )
3600 300000 12000
-2-1 محوطه سازي :
رديف شرح مساحت
(مترمربع)
هزينه واحد
( ريال )
هزينه كل
(ميليون ريال)
1 خاكبرداري و تسطيح 105 70000 1500
2 حصار كشي 36 80000 450
3 فضاي سبز ، خيابان كشي 14
جمع 155
-1-3 ساختمانها :
رديف شرح مساحت زيربنا
(مترمربع)
هزينه واحد هزينه كل
(ميليون ريال )
1 سالن توليد 800 800000 1000
2 انبارها 720 800000 900
3 ساختمان اداري و
سرويس ها
50 1000000 50
4 نمازخانه 30 1000000 30
5 آزمايشگاه
6 نگهبان وسرايدار 30 1000000 30
ساير
جمع 1630
1785= 1630+ ساختمان ومحوطه سازي = 155
1-4 : تاسيسات و تجهيزات :
مهدی بنی حسن بازدید : 1299 چهارشنبه 24 آبان 1391 زمان : 11:24 نظرات (0)

جهت شروع يک پروژه پرورش دام و صنايع وابسته، در مراحل ابتدائي نياز به تهيه مکاني مناسب جهت احداث دامداري و سپس اخذ کليه مجوزهاي لازم از سازمانهاي ذيربط مي باشد که در ذيل به طور مشروح مراحل گوناگون کار بيان گرديده است: 



زمين 
مشخصات زمين مناسب جهت احداث 
زميني كه جهت احداث ساختمانها و تأسيسات، توسط متقاضي و برابر ضوابط نظام دامپروري ارائه مي شود، مي تواند به يكي از شكلهاي زير باشد: 

الف: زمينهاي سنددار 
ب: زمينهاي استيجاري 
ج: زمينهاي فاقد سند ( به شرط احراز مالكيت) 
د: زمينهاي مشاع 
ح: زمينهاي اصلاحات ارضي مفروزالرعيه 
و: زمينهاي واگذاري از طريق هيأتهاي هفت نفره يا كميسيون مواد 31 يا 32 قانون واگذاري زمينهاي موات 

زمينهاي كشت علوفه
در خصوص صدور پروانه تأسيس دامداريهايي كه درآنها نشخواركنندگان يا اسب، پرورش داده و نگهداري مي شوند، متقاضي جهت تأمين علوفه دامداري خود برابر ضوابط نظام دامپروري، بايد داراي يكي از شرايط زير باشد: 

الف: مالك زمين كشت علوفه باشد. 
ب: مستاجر زمين كشت علوفه باشد.(مدت اجاره حداقل 5 سال) 
ج: متصرف بلامعارض زمين كشت علوفه بوده و آن را در اختيار داشته باشد. 
د: مالك زمينهاي واگذاري از طريق هيأتهاي هفت نفره يا كميسيون ماده 31 قانون. 
ه: با كشتكاران علوفه، قرارداد خريد علوفه تنظيم كرده باشد. 
و: متقاضيان پرورش طيور صنعتي و بومي، كه داراي زمين جهت كشت مواد اوليه خوراك طيور باشند، با توجه به ميزان ارائه زمين ، در صدور پروانه تأسيس، الويت نسبي دارند.

ضوابط فني مورد نياز براي زمين 
الف- فواصل 
حداقل فاصله محدوده تأسيسات دامداريها و كارخانجات با واحدهاي مشابه و غير مشابه و همچنين با شهر، شهرك و روستا(مناطق مسكوني)، جنگل، رودخانه، دريا و ساير عوارض طبيعي، حريم فرودگاه، جاده، راه آهن، خطوط اصلي انتقال نفت و گاز، شبكه هاي فشار قوي برق و واحدهاي صنعتي (عوارض تأسيساتي)، براساس مفاد مندرج در جدول، فواصل تعيين مي شود. 
تبصره1: در مواقع اضطراري و يا ارائه دلايل مستدل، كميسيون مركزي مجاز است، نسبت به كاهش يا افزايش حداقل فواصل مذكور مندرج در جدول فوق الذكر، تصميم لازم را اتخاذ كند. 

مهدی بنی حسن بازدید : 728 چهارشنبه 24 آبان 1391 زمان : 11:16 نظرات (0)

نیازهای محیطی قزل آلا

۱- درجه حرارت آب :

 با افزایش درجه حرارت آب میزان اشباع گازهای محلول در آب کاهش می یابد . همچنین افزایش و یا کاهش درجه حرارت از حدی معین ( ۱۲- تا ۱۶ درجه ) عمل دستگاه گوارش ماهی را مختل می نماید و بالاخره در رشد ماهی رکود ایجاد می نماید .

آزادماهیان به خاطر ساختار بدنشان قادر به تحمل درجه حرارت های بالا نیستند . ( بالاتر از ۲۰ درجه سانتی گراد ) . درجه حرارت مناسب برای رشد ماهی قزل آلا  ۱۶ درجه سانتی گراد است  .

۲- اکسیژن محلول در آب :

یکی از مهمترین عوامل اصلی در کیفیت آب مورد نیاز است . اکسیژن محلول به میزان بالاتر از ۶ میلیگرم در لیتر سبب رشد مناسب ماهی می شود و میزان ۸/۰ تا ۴ میلیگرم در لیتر موجب مرگ و میر ماهی قزل آلا می شود .. عوامل اصلی موثر در میزان اکسیژن محلول در آب عبارتن از دما ، شوری . افزایش شوری موجب کاهش درجه اشباع اکسیژن می شود .

۳- فشار اتمسفر :  هر چه به سمت ارتفاع بالاتر از سطح دریا حرکت کنیم اکسیژن محول در آب کمتر می شود . تغییرات میزان اکسیژن به عوامل زیر ارتباط دارد :

الف ) افزایش فعالیت فتوسنتز زی شناوران ( فیتوپلانکتونها  ) در روز موجب افزایش اکسیژن و در شب موجب کاهش آن می شود. و نیز بدلیل تولید CO2 در شب  PHآب را کاهش داده و با مصرف   CO2 در روز موجب افزایش  PH آب می گردد. 

ب) مواد آلی

  نیاز ماهی قزل آلا به اکسیژن به عوامل زیربستگی دارد  :

۱ ) اندازه ماهی : هر چه ماهی کوچک تر باشد اکسیژن بیشتری نیاز دارد .

۲ ) فعالیت ماهی : نیاز اکسیژن در هنگام فعالیت و تحرک و پس از مصرف غذا افزایش       می یابد .

۳ ) درجه حرارت : در اثر افزایش حرارت ماهیان به اکسیژن بیشتری نیاز دارند

۴ ) استرس : موجب افزایش مصرف اکسیژن می شود .

 نشانه های کمبود اکسیژن با تغییر در رفتار ماهی قابل تشخیص است .رفتارهایی مانند آمدن روی سطح آب قرار گرفتن در مسیر جریان ورودی آب اگر این وضعیت برای مدت طولانی ادامه یابد کمبود اکسیژن منجر به مرگ ماهیان می شود .

راه های کنترل غلظت اکسیژن در استخر :

مهدی بنی حسن بازدید : 2306 سه شنبه 23 آبان 1391 زمان : 21:13 نظرات (3)

برای دانلود رایگان طرح های توجیحی به ادامه مطلب مراجعه کنید.

 دانلود جدیدترین طرح های کشاوری

قابل استفاده کشاورزان برای ارائه به بانک

 

در لینک هر موضوع کلیک راست کرده و منتظر بمانید تا دانلود شوذ

با ثبت نظرات خود در جهت ارتقا وبلاگ گام بر دارید.منتظرتان هستیم

 

 

 

چکیده یکی از  طرح ها:


موضوع :طرح توجیهی فنی ، مالی و اقتصادی (پرورش گـاو شیری)20 راس


وزارت تعاون
معاونت طـرح و برنامه
طرح توجیه فنی ، مالی و اقتصادی
پرورش گـاو شیری

  خـلاصــه طــرح
موضوع طرح :پرورش گاو شیری 
ظرفیت : بیست راس
محل اجرای طرح : قابل اجرا درکلیه مناطق روستایی کشور 
سرمایه گذاری کـل: 73/381 میلیون ریال
سهم آوردة متقاضی: 73/41 میلیون ریال
سهم تسهیلات: 340 میلیون ریال
دورة بازگشـت سرمایه: 28 ماه
میزان اشتغال زایی : 7 نفـر

 مقدمــه :
جمعیت جهان که در آغاز قرن پیش حدود دو میلیارد نفر تخمین زده می‌‌شد به بیش از شش میلیارد نفر در آغاز سده جدید افزایش یافته و پیش بینی می‌شود که تا سال 2020 این رقم از مرز هشت میلیارد نفر عبور کند، یعنی در طول فقط دو دهه ، جمعیتی بالغ بر کل جمعیت جهان در آغاز قرن بیستم به جمع نفوس جهان افزوده خواهد شد.

   نیاز روزافزون این جمعیت رو به رشد به مواد غذایی ، رشدی جهشی را در صنایع غذایی تمام ملل ایجاب می‌نماید. شیر، یکی از مهم ترین مواد خوراکی مورد استفاده بشر است. شیر با دارا بودن مقدار زیادی پروتئین ، ویتامین ، کلسیم ، سایر مواد معدنی و نیز حدود750 کیلوکالری انرژی در هر لیتر می‌تواند سهم عمده ای در سلامت و سبد غذایی افراد جامعه داشته باشد.

   نیاز انسان به پروتئین موجب شده که دامهای اهلی توسط بشر نگهداری و پرورش یافته و بخشی از نیاز غذایی وی را تامین نمایند، یکی از اساسی ترین و مهم ترین مواد غذایی هر جامعه را لبنیات تشکیل می دهد. و پایة تولیدات لبنی شیر است شیر حاوی ترکیبات غذایی بسیار غنی از جمله کلسیم ، چربی بدون کلسترول ، ویتامین ها ، علی الخصوص ویتامین  D و مواد پروتئینی می باشد.بطوریکه به تنهایی میتواند غذای کاملی برای انسان محسوب گردد ، غذایی که مصرف آن برای همة گروههای سنی و جنسی لازم و ضروری است.

   ارائه دهندگان این طرح در نظر دارند به فعالیت در زمینه پرورش سنتی گاو شیری پرداخته و شیر مورد نیاز در سطح منطقه را تامین نمایند، در عین حال با تلقیح گاوهای شیری ،اقدام به تولید گوساله خواهد شد که گوساله های نر حاصل به فروش رسیده و تلیسه های بوجود آمده جایگزین دامهای پیر شده و مازاد تلیسه ها نیز به فروش خواهند رسید.

اجرای علاوه بر اینکه دارای توجیه اقتصادی مناسبی می‌باشد ، همچنین زمینه اشتغال نیروهای ماهر و نیمه ماهر را فراهم آورده و گامی در جهت رفع معضل بیکاری و مهاجرت به شهرها خواهد بود. ضمن اینکه این طرح دارای این قابلیت می‌باشد که در قالب تعاونی های بانوان به مرحله اجرا درآید.

توجیه اقتصادی طرح : 
الف – سرمایه گذاری ثابت :
الف – 1 ) زمیـن :

    

متـراژ ( متر مربع )

هزینه واحد ( هزارریال )

هزینه کل ( میلیون ریال )

5000

5/1

5/7

 الف – 2 ) محوطه سازی :

  

ردیف

شــرح

مقدار

هزینه واحد ( هزارریال)

هزینه کل (میلیون ریال )

1

2

تسطیح و خاکبرداری

حصارکشی

1500مترمربع

 500مترمربع

5

6

5/7

3

      جـــمـــع

5/10

 

   الف – 3 ) ساختمانها:

 

ردیف

شــرح

زیربنا(m2)

هزینه واحد ( هزارریال)

هزینه کل (میلیون ریال )

1

2

3

4

5

انبار کنسانتره و علوفه

موتورخانه

آسایشگاه و نگهبانی

بهاربند

اصطبل

80

12

30

150

100

200

300

450

30

150

16

6/3

5/13

5/4

15

   جــــــمـــع

6/52

 

     الف – 4 ) ماشین‌آلات:

 

ردیف

شــرح

تعداد

هزینه واحد(هزار ریال)  

هزینه کل(میلیون ریال)

1

موتور ژنراتور

1

40000

40

      جـــمـــع

40

    الف – 5 ) تاسیسات:

 

ردیف

شــرح

تعداد

هزینه واحد(هزارریال)

هزینه کل(میلیون ریال)

1

2

3

4

5

6

حفر چاه و لوله کشی

منبع 1000 لیتری سوخت

انشعاب برق سه فاز

منبع آب 1000 لیتری

بیرون بر حمل شیر

گرمایش و سرمایش

1

1

1

1

-

-

20000

3000

10000

4000

2000

4000

20

3

10

4

2

4

      جـــمـــع

43

   الف – 7 ) هزینه‌های قبل از بهره‌برداری :

 

 

 

دانلود طرح توجیهی  مرغداری 30000 قطعه ای

 

 

دانلود طرح توجیهی مرغ گوشتی 15000 قطعه ای

 

 

دانلود طرح توجیهی مرغ تخم گذار 100 هزار قطعه ای

 

مهدی بنی حسن بازدید : 5673 سه شنبه 23 آبان 1391 زمان : 20:51 نظرات (2)

 

انواع سیستم های جایگاه های گاو شیری :

سیستم بسته :(conventional dairy barn , stall barns , stanchion barns):

 

 

 

 

 

 

اینگونه ساختمان های گاو داری معمولا از یک یا دو ساختمان تشکیل شده است که داخل هر ساختمان ردیف های جایگاه انفرادی برای هر گاو در نظر گرفته می شود. در این مورد اگر تعداد 10 جایگاه مورد نظر باشد یک ردیف کافی است در صورتی که تعداد گاو افزایش یابد یک ردیف دیگر برای آن در نظر گرفته می شود. اینگونه ساختمان ها می توانند یک یا دو طبقه باشند. در مناطقی که شرایط آب و هوایی نا مطلوب باشد احتمالا اقتصادی ترین طراحی جایگاه برای گله های کوچک (کم تر از 50 راس ) است . در سیستم بسته بهتر است  دو ردیف جایگاه انفرادی بیشتر در نظر گرفته نشود زیرا در آن صورت جهت قائم نگه داشتن و نگهداری سقف نیاز به تقویت می باشد که باید ستون هایی در نظر گرفت که هزینه و کار زیادی را به خود اختصاص می دهد

سیستم بسته از قسمت های زیر تشکیل شده است :

1-    جایگاه انفرادی گاو های شیری stalls

2-    جایگاه تلیسه ها heifer pen

3-    جایگاه گوساله ها calf pen

4-    زایشگاه و بیمارستان Hospital

5-    سالن شیر دوشی  The milking parlor

6-    بهاربند یا محلی جهت گردش روزانه در هوای آزاد Paved lot Area 

7-    محلی برای سیلو (سیلوها) و انبار کنسانتره.

8-    جایگاه گاو نر.

9-    جایگاه نگهداری گاوهای خشک و در نظر گرفتن قسمتی برای گاوهای نزدیک به زایمان.

در ساختمان های دو طبقه معمولا کلیه قسمت ها به صورت فشرده کنار هم می باشند.این ساختمان ها نیاز به پی ریزی و فونداسیون قوی و محکم و سقف دارند،شعله آتش سوزی و اطفاء حریق اهمیت بیشتری می یابد زیرا یک جرقه در انبار علوفه می تواند فاجعه آفرین باشد.در حالی که در ساختمان های یک طبقه می توان انبار علوفه و دان و غیره ... را در ساختمان جداگانه در نظر گرفت در این نوع ساختمان از مواد سبک تر و ارزانتر می توان استفاده نمود.به هر حال باید انبار دان و علوفه طوری باشد که به راحتی به قسمت جایگاه ها انتقال یابد.

طراحی و ترتیب اصطبلها :

در این نوع سیستم به ازای هر گاو در سال 75 تا 125 ساعت کار کارگری مورد نیاز می باشد که در مقایسه با دیگر حیوانات در مزرعه بیشتر است . در سیستم بسته که دو ردیفه باشد دو نوع ترتیب برای تعبیه جایگاه ها وجود دارد: 1- سیستم صورت به صورت . 2- پشت به پشت ، هر دو نوع آنها معایب و مزایایی دارند لیکن در اکثر شرایط صورت به طرف خارج یعنی پشت به پشت هزینه تولید را کاهش می دهد. در مطالعه ای نشان داده شده است که حدود 15% از زمانی که صرف یک گاو می شود مربوط به جلوی گاو است، 60 درصد مربوط به پشت آن و 25% نیز صرف دیگر قسمت ها مثل شیردوشی و زایشگاه و غیره ... می شود. به همین لحاظ به نظر می رسد قسمت اعظم وقت صرف شده مربوط به پشت آن است . بنابراین با سیستم پشت به پشت به نظر می رسد در وقت صرفه جویی بیشتر می شود.

به هرحال اندازه جایگاه بر اساس نژادهای مختلف و اوزان مختلف و مرحله تولید متفاوت است مثلا تلیسه ای که اولین زایمان را داشته نسبت به گاوهای بالغ جایگاه کوچکتری نیاز دارند.مجرای فاضلاب باید 6 اینچ عمق در طرف راهرو 8 اینچ عمق در طرف جایگاه در نظر گرفت . پهنای مجرای فاضلاب و کود باید 16 اینچ باشد ،(شیب به جهت ایستاده و نشسته مدفوع نمودن حیوان است ).

آخورها :عموما دو نوع آخور 1- آخورهای بدون لبه    ، 2- آخورهای لبه دار.

آخورهای بدون لبه بدین جهت ساخته می شوند که در راهرو مربوط به خوراک وآخور،

ادامه مطالب و تصاویر کامل از جایگاه ها در ادامه مطلب

 

 

 

 

مهدی بنی حسن بازدید : 845 سه شنبه 23 آبان 1391 زمان : 17:15 نظرات (0)

 تشخيص به موقع فحلي و آبستني

 

توليد مثل عاملي كليدي در تعيين بازده پرورش گاوهاي شيرده مي باشد. در بهترين شرايط هر ماده گاو، سالانه يك گوساله توليد خواهد كرد. از نظر اقتصادي، باروري معمولا با توجه به فاصله زايش پي در پي دو گوساله ارزيابي مي شود. معيارهاي اندازه گيري بازده توليد مثل، شامل تعداد تلقيحات به ازاي آبستني، ميزان آبستني در ازاي اولين تلقيح، تعداد روزهاي باز و فاصله زايش مي باشد. فاصله زايش مطلوب در بيشتر گاوداريها 12-13 ماه است. در بيشتر گاوداريها درصد آبستني با اولين تلقيح بين 50-60 % است و براي 55% آبستني ها به حدود 8/1 تلقيح براي هر آبستني نياز است. يكي از دلايل مهم اقتصادي نبودن پرورش گاو شيري در استان، پايين بودن راندمان توليد مثلي در گله هاست. ضعف در تشخيص بموقع فحلي و آبستني موجب مي شود تا فحليهاي زيادي در زمان طول عمر اقتصادي گاو از دست برود كه اين امر به خودي خود سبب طولاني شدن فاصله دو زايمان و به تبع آن ضررهاي مالي فراوان به دامداران مي گردد. اين مقاله ترويجي، كه با همكاري كارشناسان مركز تحقيقات و معاونت امور دام و بخش ترويج استان تهيه شده است، سعي دارد كه دامداران استان را با روشهاي سنتي و علمي تشخيص به موقع قحلي و آبستني متعاقب تلقيح آشنا كند.

مفهوم فحلي:

پديده فحلي ، فاصله زماني است كه در طول آن حيوان ماده سر پا مي ايستد تا با حيوان نر جفتگيري كند .اين حالت متعاقب تغييرات هورمونها و به خصوص هورمون استروژن رخ مي دهد. بنابراين فحلي يك پديده رفتاري محسوب مي شود. در صورتيكه زمان بروز فحلي بموقع تشخيص داده نشود و گاو بموقع تلقيح نگردد، دست كم به اندازه يك چرخه فحلي، فاصله گوساله زائي افزايش خواهد يافت. بنابراين مديريت و تشخيص گاو فحل از لحاظ اقتصادي بسيار حائز اهميت مي باشد و مديران واحدهاي پرورش گاوهاي شيرده بايد از تمام امكانات موجود براي تشخيص گاوهاي فحل استفاده كنند. با توجه به توسعه تكنيك تلقيح مصنوعي، به جاي گاو نر خود گاودار بايد عمل فحل يابي را انجام دهد و اينجاست كه بسياري از اشتباهات مديريتي موثر بر باروري گله آشكار مي شود. مشكل مربوط به تشخيص فحلي در گاوهاي ماده به خاطر كوتاه و متغير بودن طول دوره فحلي مي باشد. تشخيص فحلي در صبح زود بلافاصله پس از روشن شدن هوا يا در سپيده دم بيشتر اهميت دارد و اغلب گاوها بين ساعت 2 بامداد تا 5 صبح فحل مي شوند.

جنبه هاي اقتصادي تشخيص فحلي:

يكي از مهمترين جنبه هاي مديريتي در گله هاي بزرگ گاوهاي شيرده ، تشخيص فحلي مي باشد كه هيچ روشي نمي تواند جايگزين بازرسيهاي پياپي و سيستيماتيك براي تشخيص اين حالت گردد. اين حالت 6 الي 30 ساعت طول مي كشد ولي به طور ميانگين براي اكثر گاوهاي ماده اين حالت 12 الي 18 ساعت طول مي كشد.درصد عمده اي از فحليها در شب بين ساعت 6 بعد از ظهر تا 6 بامداد رخ مي دهد.از عواقب تشخيص نادرست فحلي مي توان به گمراهي دامدار در تشخيص فحلي آتي، متحمل شدن هزينه هاي تلقيح نادرست و باز گشت به فحلي مجدد گاو مذكور اشاره كرد. تلقيح گاوي كه در حالت فحلي نيست ، باعث مي گردد كه رحم گاو كه در اين حالت مقاومت كمتري به پاتوژنها دارد، دچار عفونتهاي رحمي گردد. وجود تعداد بي شماري از گاوهاي شيرده در گله هاي تجارتي ،نياز به دستيابي به روشهاي مناسب تشخيص فحلي و استفاده از وسائل كمكي و نوين،براي تشخيص فحلي را همواره بوجود مي آورد.

علائم و نشانه هاي فحلي:

مطمئن ترين نشانه فحلي براي تشخيص گاودار، سر پا ايستادن گاو ماده و اجازه سواري دادن به ساير گاوهاست، در بعضي موارد كه بكرات ديده مي شود اينست كه گاو فحل براي سواري گرفتن از ديگر گاوها تلاش مي كند به طوري كه گاوهاي غير فحل از جهت عقب سعي بر سوار شدن بر گاو ماده فحل را دارند در حالي كه خود گاو ماده از جهات مختلف سعي بر سواري گرفتن از ساير گاوها دارد. از مهمترين علائم فحلي كه دامداران به طور سنتي با اتكا به آنها فحل يابي مي كنند عبارتند از: رفتارهاي غير عادي، عصبي بودن، ناآرامي، تورم فرج و خروج ترشحات آبكي از واژن، كاهش توليد شير و كاهش مصرف خوراك، كنارگيري از گله، انبساط مردمك چشم مي باشد. گاوي كه فحل شده معمولا داراي كپل و كشاله ران آلوده مي باشد و موهاي ابتداي دم آشفته مي باشد. حالت فلهمن(Fleman) از ديگر نشانه هاي فحلي است كه در آن حيوان سر خود را بالا نگهداشته و لبهاي خود را به سوي بال خم مي كند. تجربه دامداران استان عمدتا بر تعيير رفتار عادي گاو فحل اشاره دارد بطوريكه گاوي كه مثلا هميشه پيش از همه وارد شيردوشي مي شود در زمان فحلي آخرين گاوي است كه وارد شير دوشي مي شود. همچنين دامداران استان در فصل زمستان مشاهده نموده اند كه از پشت گاو فحل بخار بر مي خيزد كه اين بخار نتيجه افزايش دماي بدن گاو و به دنبالزياد شدن فعاليت و يا به دليل تعييرات فيزي

مهدی بنی حسن بازدید : 922 سه شنبه 23 آبان 1391 زمان : 17:13 نظرات (0)

سر

در جلوترین قسمت بدن قرار داشته و شامل اعضای زیر است: دو عدد چشم مرکب ، سه عدد چشم ساده ، دو عدد آنتن و دهان با خرطوم. بزرگی چشمها وسیله‌ای است که زنبوردار به کمک آن به راحتی می‌تواند زنبور نر را از کارگر تشخیص دهد.

مهدی بنی حسن بازدید : 929 سه شنبه 23 آبان 1391 زمان : 17:09 نظرات (0)

 تكنيك انتقال جنين در گاو

مهدی بنی حسن

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

عمل انتقال جنين 1 (ET) براي اولين بار حدود 55 سال پيش با موفقيت بر روي گاو ها انجام گرفت . عمل انتقال جنين صرفاً بر روي گاوهاي ماده صورت مي گيرد. گاو ماده اي كه از او جنين جمع آوري مي شود به عنوان دهنده ي جنين و در اصطلاح donor مي گويند . گروهي از گاوهاي ماده كه جنين ها را مي گيرند به عنوان ماده گاو گيرنده و در اصطلاح reciptentمي گويند .

 

 

عمل ET فرايندي است كه طي آن ، جنين ها از شاخ رحم گاوهاي دهنده جنين در مرحله پس از مرولا جمع آوري شده و جهت تكامل مراحل آبستني تا تبديل شدن به يك گوساله كامل در شاخهاي رحم گاوگيرنده جنين ساكن مي شوند . در واقع ، گاوهاي گيرنده جنين نقش دايه را براي فرزندان گاو دهنده ايفا مي كنند . به ازاي هر يك گاو دهنده 18-14 راس گاو گيرنده جنين بايستي در نظر گرفته شود . اصولاً گاو دهنده جنين گاوي است با صفت ژنتيكي برتر و گاو اصيل ولي گاوهاي گيرنده جنين ، گاوهايي با صفت ژنتيكي متوسط يا پايين مي باشند . اگر چه گاوهاي گيرنده از لحاظ فنوتيپي و محيطي ممكن است روي نتاج اثر بگذارند ولي بر ساختار ژنتيكي گوساله ، تاثير نخواهند داشت و از ارزش گوساله براي مقاصد اصلاح نژادي نمي كاهد .

 

در چه مرحله اي تخمك بارور شده را به عنوان جنين دانسته و بايستي از گاوهاي دهنده جنين جمع آوري نمود ؟

 

پس از اين كه اووسيت ها شوك حرارتي ديدند ، رشد نموده و لقاح صورت گرفته و 10-9 روز پس از لقاح تخمك بارور شده كه از مرحله مرولا به مرحله بلاستوسيت مي رسد ، بايستي جمع آوري نمود كه اين روزها بر اساس چرخه فحلي ، معادل روزهاي 8-6 چرخه فحلي مي باشد . جنين ها حتماً بايستي در فاصله روزهاي 8-6 سيكل فحلي ، جمع آوري بشوند ، چون اگر تا روز 14 چرخه فحلي طول بكشد ، جنين ها به دلايل زير از بين خواهند رفت :

 

1- تفريخ نشدن جنين هاي بزرگ و عدم تبديل آنها به گوساله به خاطر انجماد .

مهدی بنی حسن بازدید : 1088 سه شنبه 23 آبان 1391 زمان : 17:06 نظرات (1)

 بیماری ورم پستان:

 مهدی بنی حسن

 

 

مقدمه

واژه ورم پستان به التهاب غده پستاني بدون توجه بعلت آن اطلاق ميشود كه بوسيله تغييرات فيزيكي شيميائي ومعمولا ميكربي شير وهمچنين تغييرات حاصل از بيماري در بافت غده پستاني مشخص ميشود

مهمترين تغييراتيكه در شير ايجاد ميشود عبارت است از:

تغيير رنگ وجود لخته و پيدايش تعداد زيادي لوكوسيت ( گلبول سفيد)با علا ئم تورم گرمي درد وسفت شدن غده پستاني كه بوسيله آزمايش ظاهري شير ميتوان آ نها راتشخيص داد . موارد زيادي از ورم پستانها را بسهولت نميتوان مشخص كرد بطوريكه داراي نشانيهاي درمانگاهي نيستند (ورم پستان مخفي) دراين نوع ورم پستانها به آزمايش غير مستقيم يعني شمارش گلبولهاي سفيد متوسل ميشوند

اپيدميولوژي :

ورم پستان درتمام حيوانات پستاندار ماده بروز ميكند ولي در گاوهاي شيري داراي اهميت اقتصادي است وآنهم بعلت خساراتي است كه به صنعت توليد شير وفرآورده ها ي آن وارد مي شود . البته در اثر بيماري ورم پستان تلفات دامي نيز وجود دارد لكن زيا ن اقتصا دي آ ن مربوط به تلفا ت به تنها ئي نيست بلكه كاهش مقدار شير پستان مبتلا و اختلال در فر آوري شير عمده ترين خسارات را تشكيل ميدهد . از جمله خسارات ديگر آن انتشار ورم پستان در ساير دامها ي گله وبعضا ايجاد گلو درد استرپتوكوكي ويا سل و بروسلور در انسا ن است

شيوع بيماري ورم پستان در اغلب كشورهاحدود 40 در صد است كه در بعضي از كشورها تا 25 در صد آنرا كاهش داده اند .

بطور متوسط ابتلا هر كارتيه (قسمت ) از پستان به بيماري سبب كاهش 8 درصد توليد شير آن كارتيه ميگردد ويطور كلي در يك گاو مبتلا سبب كاهش 15 در صد از توليدشير ميشود. ازطرفي زيان حاصل از تغييرات تركيب شير مثل كاهش چربي كاهش كازئين ولاكتوز و افزايش سرم شير وپروتئين ها وافزايش كلرور ها نيز بايستي در نظر گرفت .

مهدی بنی حسن بازدید : 910 سه شنبه 23 آبان 1391 زمان : 17:04 نظرات (0)

ز اهمیت غذایی شیر و مقایسه شیر گاو و گاومیش

مهدی بنی حسن

 

 

شیر کاملترین غذایی است که می تواند مورد استفاده انسان قرار گیرد. به همین منظور یکی از فعالیتهای اساسی دامداری در دنیا پرورش دامهای شیری است.

 

وان لکم فی الانعام لعبره نسقیکم مما فی بطونه من بین فرث ودم لبنا خالصا سائغا للشاربین (سوره نحل آیه ۶۶ )

”برای شما در چهارپایان پندی است از شیر خالص که از شکمشان از میان سرگین وخون بیرون می آید،سیرابتان می کنیم ،شیری که به کام نوشندگان گوارا است .”

شیر کاملترین غذایی است که می تواند مورد استفاده انسان قرار گیرد. به همین منظور یکی از فعالیتهای اساسی دامداری در دنیا پرورش دامهای شیری است.

این ماده غذایی از یک ترکیب پیچیده تشکیل شده که شامل چربی ، پروتئین ، قند لاکتوز ، عناصر معدنی ، ویتامینها ، آنزیمهاوآب میباشد.فرآورده های شیری بهترین منابع تامین کلسیم بدن انسان هستند. مصرف شیر وفراورده های مختلف آن به ویژه فراورده های تخمیری، منجر به افزایش طول عمر، افزایش بازده جسمی وفکری، کاهش بیماریهای عفونی، کاهش بیماریهای استخوانی ورشد مطلوب کودکان ونوجوانان میشود. استفاده از شیروانواع صنایع لبنی یک ناحیه، بطورعمده از عوامل اقتصادی وشرایط آب وهوایی ،عادات غذایی، سلیقه غذایی مردم وسطح تکنولوژی پیروی می کند. ارزش بیولوژیکی پروتئینهای موجود در این ماده غذایی معادل نسبت درصد ازت جذب شده می باشدکه برای تامین رشدوبقا در بدن نگهداری می شود.پروتئین شیر شامل۸۰ % کازئین ، ۲۰%پروتئینهای محلول می باشد. ترکیبات شیر دامها نه تنها از نوعی به نوع دیگر بلکه در نژادهای مختلف متغیر بوده ضمن اینکه عوامل محیطی (سن،فصل ،تغذیه ،بهداشت وشیردهی )نیز به نوبه خود موجب تغییراتی در ترکیب شیر می گردند.

بیش از نیمی از جمعیت جهان در نواحی خاور دور وخاور نزدیک وبرخی قسمتهای اروپا شیر وفراورده های شیر گاومیش را به مصرف می کنند. بازده تولید زیاد گاومیش شیری ،عملکرد بالای شیر باچربی و ومواد جامد بالا استفاده از شیر برای چندین غذای پختنی وغذای کودک، باعث شده که این حیوان برای کشورهای در حال توسعه بسیار ارزشمند باشد.

بنابر این دستیابی به اطلاعات کاملی در باره خواص فیریکوشیمیایی شیر گاومیش وارزش

تعداد صفحات : 7

درباره ما
Profile Pic
دانلود طرح توجیهی رایگان مرغداری گوشتی تخمی طرح توجیهی گاوداری طرح توجیهی گوسفند داشتی و بره پرواری طرح توجیهی گلخانه طرح توجیهی فنی اقتصادی دام و طیور گلخانه
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 592
  • کل نظرات : 739
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 3390
  • آی پی امروز : 48
  • آی پی دیروز : 331
  • بازدید امروز : 382
  • باردید دیروز : 3,978
  • گوگل امروز : 2
  • گوگل دیروز : 12
  • بازدید هفته : 17,235
  • بازدید ماه : 17,235
  • بازدید سال : 381,198
  • بازدید کلی : 6,051,518